Cupcakes zijn lekker en ook nog eens heel gezond... Dat laatste is natuurlijk een leugen. In cupcakes gaat veel suiker en boter. Maar goed, ze zijn wel erg lekker, zo af en toe gun ik ze mijzelf wel en bak ik ze met veel plezier. Met nog meer plezier eet ik ze daarna op ;). Het leukst is natuurlijk om ze te delen. Cupcakes zijn een hit op ieder feestje. Dus heb je zin om ze zelf te bakken? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor Red Velvet Cupcakes met vanille frosting. Leuk om ze samen met kinderen te versieren.
Benodigdheden:
Voorverwarmde oven op 175 graden
Cupcake bakblik en papieren bakvormpjes
Decoratie voor op de cupcakes
Eventueel een spuitzak voor de vanillefrosting
Mixer / kom of maatbeker om in te mixen (zelf gebruik ik een een plastic waterkan zodat het er niet uitvliegt, scheelt met opruimen)
Ingrediƫnten beslag voor +/- 25 stuks:
300 gram fijne suiker
100 gram boter op kamertemperatuur
2 eieren
260 gram gezeefde bloem mengen met 40 gram gezeefde maizena
2 eetlepels cacao
1 eetlepel baksoda (o.a. verkrijgbaar bij drogisterij als Zuiveringszout en in toko's als baking soda)
snufje zout
240 ml karnemelk op kamertemperatuur
1,5 eetlepel rode vloeibare kleurstof (o.a. verkrijgbaar in toko's)
1 eetlepel vanille essence
1 eetlepel appelcider azijn (of mengsel van appelsap en azijn)
Boter met suiker gedurende 5 minuten goed luchtig kloppen. Voeg de eieren toe.
Mix apart in een kom de kleurstof, vanille essence en cacao. Voeg dit toe aan de boter/suiker/ei mix.
Mix karnemelk, zout en voeg dit om en om met de gezeefde bloem/maizena mengsel. Meng dit met de bovenstaande mix.
Doe de baksoda en azijn bij elkaar. Dit gaat bruisen! Roer even en ook dit bij het geheel toevoegen.
Nu alles even goed doormengen, vergeet de randen niet door het met een spatel los te maken. En tadaa, je hebt je eigen cupcake beslag gemaakt. Gefeliciteerd! Flinke eetlepel per cupcake. En ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.
Ingredienten Vanille frosting voor ruim 30 stuks:
90 gram bloem
480 ml melk
400 gr ongezouten boter
400 gr fijne kristalsuiker
10 ml vanille essence
Klop de bloem en de melk samen in een pannetje. Aan de kook brengen en goed blijven roeren zodat het niet aanbrandt. Kook ongeveer 10 a 15 minuten door. Afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur.
Boter flink smeuig en luchtig kloppen. Langzaamaan de suiker toevoegen en tot slot de vanille essence erbij. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem mix erbij en 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten in de koelkast laten opstijven.
-MOBA
Vind het originele recept hier.
Heb je helemaal geen zin om cupcakes te bakken, maar wel enorme trek gekregen? Haal ze dan bij De Drie Graefjes, Dan the Cookieman bakt ze met veel plezier en dat proef je, Yummie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten