Dit heerlijke recept is wederom geinspireerd door Vegalicious en zo makkelijk te maken, vandaar de titel Curry in a Hurry (wat weer een lekkere eettent is in NYC). Wel moet je even langs de toko voor de juiste specerijen, waar denk ik de drempel ligt voor velen. Zo was dat ook voor mij in ieder geval. Maar zodra je al die specerijen in huis hebt, wordt het echt zo makkelijk. Je kunt natuurlijk heerlijk zelf experimenteren met wat je allemaal in de curry doet. In het recept van Vegalicious spelen bijvoorbeeld eieren de hoofdrol, maar ik vind het lekker om meer toe te voegen. Zo heb ik zoete aardappel, kikkererwten en groenten erbij gedaan. Dat maakt het geheel ook meteen veel kleurrijker. En als je juist trek hebt in vlees of vis, kan dat natuurlijk ook!
Kerf de tomaten met een scherp mes aan de onderkant in. Overgiet ze met kokend water en laat 1 minuut staan. Giet af, pel ze en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Verwarm olie in de pan. Bak ui, knoflook en gember ongeveer 1 minuut. Voeg de korianderzaad, komijn, kurkuma, sambal en tomaten toe. Laat dit een paar minuten fruiten.
Voeg de kokosmelk toe, de suiker, zout, peper, en eventueel verse peper (naar eigen smaak). Breng aan de kook en laat 5 minuten doorsudderen tot het dik wordt. Voeg de eieren, broccoli, zoete aardappel, en laat nog een paar minuten verder sudderen. Bestrooi met gebakken ui en koriander en dien het op met rijst.
Eet Smakelijk!
-MOBA
Ingredienten voor 3/4 personen:
3 grote tomaten
arachideolie
grote ui
eventueel verse spaanse peper als je van heet houdt
3 fijngesneden knoflook
4 cm fijngehakte gemberwortel
1 theelepel gemalen komijnzaadjes
1 theelepel gemalen korianderzaadjes
1/2 theelepel kurkumapoeder
1 eetlepel sambal oelek
blikje kokosmelk
basterdsuiker/zout/peper naar smaak
6-8 eieren (eieren in pan met koud water op vuur tot het kookt, dan vuur uit en 7 min laten staan, daarna laten schrikken en pellen, dan blijft het eigeel lekker zacht)
brocolli in stukjes gesneden (4/5 minuten in kokend heet water laten staan of kort blancheren)
gekookte en in blokjes gesneden zoete aardappels 2/3
blikje kikkererwten
gebakken ui / verse koriander voor erbij
rijst om erbij te serveren
Ha dat klinkt lekker! En heb alles behalve de olie en verse koriander nog in huis ook ;) Ik laat je weten hoe het was! Maar eerst nog een restjesdag before the try-out. Groetjes! Hanneke
BeantwoordenVerwijderenHey Hanneke! Thanks voor je bericht en het lezen van mijn blog :D! Je kunt ook gewoon olijf- of zonnebloemolie gebruiken of gewoon wat je thuis hebt. Dat scheelt weer in de portemonnee ;). Ook zonder koriander nog steeds lekker. Bye!
BeantwoordenVerwijderen