Vegalicious
Deze week heb ik de lasagna gemaakt uit het kookbook Vegalicious, wat overigens een mooi kookboek is. Erg stijlvol met leuke illustraties. Ik haal er goede recepten uit als ik eens geen trek heb in vlees of vis.
De lasagna wordt gevuld met paddestoelen, maar zelf heb ik er courgette toegevoegd. Die roerbak je in olijfolie met wat knoflook en ui.
Bechamelsaus wordt in dit recept gebruikt en is opzich zo gemaakt. 0,5 liter volle melk met een ui, peperkorrels en laurierblad erin opwarmen en 20 minuten laten intrekken. Daarna in een andere pan (laag vuur) boter laten smelten en bloem doorroeren en met garde blijven roeren. Schenk dan de (gezeefde) melk erbij. Blijven roeren op laag vuur, goed op smaak brengen met de nootmuskaat, zout en peper en even afdekken.
Dan is het tijd om de lasagna in de ovenschaal op te bouwen, eerst je geroerbakte vulling, laagje lasagnavellen, bechamelsaus, kaas en basillicumblaadjes. Laagje voor laagje (3 a 4 lagen). Je eindigt met de lasagnavellen en daarop weer de saus en wat basillicum. Als je de mozarella gekarameliseerd wil doe je die voordat je het in de oven schuift Je kunt het ook er na overheen brokkelen. Half uur in de (voorverwarmde) oven op 180 graden.
En als bijgerecht heb ik er roergebakken zoete aardappel met knoflook geserveerd. Dit recept vergt wel even tijd. Ik ben er ongeveer ruim een uur mee bezig geweest. Maar het resultaat is overheerlijk.
Eet smakelijk!
Bechamelsaus:
0,5 liter melk
30 gram boter
6 peperkorrels
halve ui
laurierblad
30 gram bloem
nootmuskaat
zout en peper
boter om ovenschaal in te vetten
8 a 9 (verse) lasagnavellen
olijfolie
300 g fijngesneden paddenstoelen naar keuze
in blokjes gesneden courgette
fijngesneden knoflook, ui
basillicumblaadjes
4 eetlepels Parmezaanse kaas
Buffelmozzarella
peper en zout
Mmm lekker! Misschien maak ik het vanavond wel!
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog en keep up the good work. Ik ben al je eerste fan.
Veel succes ermee!
x wannie